Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Моят блог в Blog.bg
Автор: djiro Категория: Изкуство
Прочетен: 443185 Постинги: 115 Коментари: 82
Постинги в блога от Октомври, 2009 г.
Шведски учени са стигнали до извода, че киселото мляко е не само полезна храна, но и идеално профилактично средство срещу ракови разсейки. В рамките на експеримента участниците в него са изяждали по 2 кофички кисело мляко дневно. Опитът показал, че тази "диета" понижава риска от рак на пикочния мехур при 45% от жените и при 36% от мъжете. 

Полезните бактерии, съдържащи се в киселото мляко, липсват в останалите млечни продукти - с това учените обясняват противораковия му ефект. 

Междувременно стана ясно, че американски онколози работят над създаването на "противоракова" бира. Тя ще съдържа веществото ресвератрол, което намалява вероятността за развитие на ракови и сърдечно-съдови заболявания, както и увеличава продължителността на живота. Ресвератролът е антиоксидант, съдържащ се в червеното вино, поради което тази напитка се смята за една от най-полезните, обясняват специалистите. Учените са решили да изравнят полезността й с тази на бирата, обогатявайки пивото с ресвератрол чрез прилагане на генно инженерство. Специалната бира вече е изпитана върху животни, предстоят експерименти върху доброволци. 
Категория: Изкуство
Прочетен: 1359 Коментари: 0 Гласове: 2
Забелязали ли сте?... Тия, дето лъжат и крадат, най-хубаво приказват колко лошо нещо е лъжата и кражбата, как крадеца го мъчат грозни съновидения, яденето не му сладни, пресъхва му гърлото, ходи гузен, немил-недраг, отритнат от света на честните граждани на Републиката. И защо? Нали не са го видели да бърка по джобовете на хората в тролея и автобуса? Не били видели, ала – видите ли! - завалията трепери, понеже Законът е по петите му и а-ха!... да го пипне за яката тоя Закон, буди се грешникът плувнал в студена пот, че съвестта му мира му не дава, а и Господ Бог, казват, отгоре всичко вижда и не опрощава грешните, ако искрено се не покаят. 

ex ex ... 
Категория: Изкуство
Прочетен: 1264 Коментари: 0 Гласове: 2
Всяка JAVA да си знае гьола
Парен Хакер - ченге сънува
Не живеем, за да хакваме, а хакваме, за да живеем.
От нов Nick и лудия бяга
Nuke, nuke избива
Кракер, негонен бяга.
Да бе с Правец седяло, не би Windows видяло!
Правец осмица - мирна главица
Моят Linux, е моята крепост.
Много опове, хилав канал
Нов провайдер, нов късмет
Който Nuke вади другимо - сам дропва с него 
Категория: Изкуство
Прочетен: 1479 Коментари: 0 Гласове: 2
06.10.2009 12:55 - ами..
Има един стар виц, който гласи: " - гледам табела - пушенето забранено! - `що ги слагат тия табели, като знаят, че съм пушач?". Има и статии, дори в сериозни медии, които пишат щуротии. Питат разни учени и изследователи за това или онова.Ето, попитали  Робърт Франкюр - защо мъжете предпочитали големите женски гърди, а той им отвърнал, че големите гърди са знак за високо съдържание на естроген и по-ниско количество на тестостерон. След това добавил: "всъщност тестостеронът е хормон, който засилва сексуалното желанието и при жените, поради това малките гърди би трябвало да действат по-възбуждащо на мъжете". След такова изказване ми иде да река, та викна, че и изхлипам: Роби, братко, сине мой - ти ъ-ъ-ъ-ъ, такова бе, само с гаджето ли в университета, а после пак с нея, ама като съпруга, а? По таз твоята логика, малки цици - голям мерак, големи - нема го (мерака), станал на мазнини и си стои отпред за красота, нали?   из нета ... 
Категория: Изкуство
Прочетен: 1273 Коментари: 0 Гласове: 3
Търсене

За този блог
Автор: djiro
Категория: Изкуство
Прочетен: 443185
Постинги: 115
Коментари: 82
Гласове: 787
Календар
«  Октомври, 2009  >>
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031